Skip to main content

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

KAKO SE ELEMENTI RAZDVAJAJU?

Kada odaberete model i elemente sjedeće garniture iz snova, naravno, pričvrstite ih s konektorima kako se elementi ne bi razdvajali dok sjedite ili ležite. 😊

Sami konektori malo se razlikuju od modela do modela:

MODELI CHOICE, CLOOODS, MUSTANG, MATACAO, MATACAO 2:

Elementi sjedala pričvršćeni su međusobno s donje strane jakim čičak trakama, koji se mogu pričvrstiti bilo gdje na crnu podlogu od filca. Važno je da elementi budu postavljeni što bliže jedni drugima i da čičak bude pričvršćen što više u sredini.

P.S.: Ako uništite ili izgubite čičak trake, nove dobivate besplatno.

MODEL CHOICE

MODEL CLOOODS i MUSTANG

MODEL MATACAO

MODEL BONBON

Elementi sjedala međusobno su povezani s donje strane i učvršćeni čeličnim C profilom, koji sprječava njihovo odvajanje. Da se garnitura ne bi pomicala po sobi, potrebno je zablokirati kotačiće. Dodatno, gotovo nepotrebno učvršćivanje, u “normalnim sastavima” su i posebni ježevi koje pričvrstite na donju stranu elemenata. Ježevi se uglavnom koriste za izuzetno velike sastave.

P.S.: C profile napravili smo u rujnu 2020., pa svim kupcima koji su ranije kupili model BonBon dodatak besplatno šaljemo.

P.P.S.: Besplatno vam šaljemo uništene ili izgubljene ježeve.

MODEL CHOICE

Rubovi otvorenog prostora za odlaganje na elementima dvosjeda i naslonjača povezani su s čeličnim C-profilom i tako fiksirani. Taburei su pričvršćeni za dvosjed i naslonjač posebnim čičak trakama koje pričvršćujete bilo gdje s donje strane (na crnu podlogu od filca). Važno je da elementi budu postavljeni što bliže jedni drugima i da čičak bude pričvršćen što više u sredini.

P.S.: C profile napravili smo u rujnu 2020., pa svim kupcima koji su ranije kupili model BonBon dodatak besplatno šaljemo.

P.P.S.: Besplatno vam šaljemo uništene ili izgubljene čičke.

MODEL CUBAN

Svi elementi fotelja povezuju se rubom prostora za odlaganje i tako se potpuno fiksiraju. Tabure se pričvršćuje za naslonjače posebnim čičak trakama koje pričvršćujete bilo gdje s donje strane (na crnu podlogu od filca). Važno je da elementi budu postavljeni što bliže jedni drugima i da čičak bude pričvršćen što više u sredini.

MODEL GEMINI A

Model GEMINI A potpuno je fiksiran u kutnom rasporedu, ali kada se element transformira u dvojno ležište, pokretnom elementu treba zablokirati kotačiće.

MODEL GEMINI M

Kada se pokretni element transformira u ležište, tabure pored njega fiksira se metalnim klinovima (“krokodil”), tako da je sjedeća garnitura potpuno učvršćena.

KADA JEDNOM SKINEŠ NAVLAKE, SIGURNO IH VIŠE NEĆEŠ NAVLAČITI!

Nije istina, jer mi svaku garnituru presvučemo u materijal prije nego što je zapakiramo. Istina je, međutim, da to nije najjednostavnije, jer su navlake izrađene vrlo precizno kako se materijal ne bi naborao. Glavno je kod presvlačenja da se prvo »zatvore ježevi«, jer se inače cijelo vrijeme lijepe za materijal, što vam otežava situaciju.

Kod navlačenja navlaka, najbolje je nakon zatvaranja čičaka poravnati rubove presvlaka s rubom garniture, a zatim polako povući materijal ravnomjerno sa svih strana kako bi navlaku namjestili.

P.S: U slučaju da ste navlake oprali na 30 stupnjeva, bez centrifuge i omekšivača, sa zatvorenim čičkom i okrenute naopako, najlakše ih je navući ako su malo vlažne. 😉

Točne upute za čišćenje materijala

KAKO OČISTITI TKANINU

Manje mrlje na svim tkaninama mogu se lako očistiti hidratantnim maramicama, sa što manje aditiva i mirisa. Za čišćenje je također izvrsna pasta od sode bikarbone ili vode i pamučna krpa u koju po potrebi dodate malo sredstva za čišćenje.

!!! Važno !!! Pri čišćenju materijala na tapeciranoj garnituri važno je ne čistiti lijevo-desno i tako povećati mrlju, već kružnim pokretima očistiti izvana prema unutra.

Ako želite samo osvježiti garnituru ili očistiti tvrdokorne mrlje, općenita je uputa za sve tkanine da ih perete na najviše 30°C, bez centrifuge i bez omekšivača, sa »zatvorenim« čičkom i okrenute naopako.

Pročitajte više o čišćenju svake tkanine zasebno

ŠTO UOPĆE TREBAM ZA MONTAŽU

Samo škare i malo strpljenja, jer na kraju ima poprilično otpada od ambalaže. Garniture su omotane folijom, posebno zaštićene na rubovima kartonom, a zatim dodatno umotane u najlon. Svaki je element zapakiran odvojeno, tako da tijekom montaže imate posla samo s otpakiravanjem, a zatim se elementi samo sastave. Nije potrebno nikakvo šarafljenje 😉.

MOGU LI DOKUPITI ELEMENTE?

Naravno, to je glavni koncept FEYDOM-a, održivost koja se temelji na činjenici da u bilo kojem trenutku možete kupiti dodatne elemente, promijeniti vrstu tkanine ili samo promijeniti boju. Ako je bilo koji od elemenata oštećen, možemo zamijeniti samo taj dio ili samo oštećenu navlaku. SVE SE MOŽE 😊.

ŠTO JE S OTPLATOM NA OBROKE?

Nudimo plaćanje većinom kartica do 12 rata, s Diners karticom do 24 te MasterCard karticom ZABAe do 36 rata bez kamata. Za više detalja možete nas kontaktirati na info@feydom.hr

Call Now Button